radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » Dilluns comencen les obres de peatonalització del barri antic de Malgrat.

Dilluns comencen les obres de peatonalització del barri antic de Malgrat.

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 597 0

Els operaris de l’empresa adjudicatària de les obres, ja fa dies que estudien sobre el terreny el projecte de remodelació del barri antic de Malgrat.

Un projecte que preveu peatonalitzar els carrers de la zona antiga del municipi, els que voregen la plaça de la barretina i un tram del Carrer del Carme.

La primera zona afectada per les obres, que s’allargaran fins a la tardor, serà la zona més propera a la Barretina i el mercat. Al mes de març començaran les obres als carrers San Isidre i Nou, que delimiten l’actuació al barri antic i al juny es preveu començar a actuar al carrer del Carme.

Aquesta via, una de les principals de Malgrat, tindrà un tram d’accés restringit als vehicles quan acabi la remodelació. Serà el tram comprés entre l’Ajuntament i l’Esglèsia. Aquest canvi obligarà a modificar els sentits de circulació al carrer del Carme. En tram entre el col·legi fonlladosa i l’ajuntament serà sentit Blanes, mentre que entre el cementiri i l’Esglèsia serà sentit Pineda.

Aquesta setmana s’ha fet una reunió informativa amb els veïns de la zona afectada per les obres per tal d’aclarir dubtes sobre la intervenció.

L’Ajuntament de Malgrat aplicarà una bonificació del 75% en el rebut del gual als veïns dels carrers afectats, i els facilitarà una targeta que permetrà aparcar a les zones blaves sense limitació mentre durin les obres.

Durant l’execució de les obres, una Oficina d’Atenció al carrer Bellaire atendrà els veïns i està previst posar en marxa un telèfon per a les emergències.

Les obres de remodelació del nucli antic tenen un cost d’1 milió 700 mil €, que es reparteixen entre una ajuda europea, l’aportació de l’Ajuntament i els mateixos veïns. La previsió és que l’obra doni feina a 40 persones que estan en situació d’atur.

Mentre durin, hi haurà restriccions de trànsit a l’àrea  del barri antic de Malgrat.