URGENT

L’Alt Maresme es mobilitza per Haití.

Compartiu aquesta història

Una setmana després del terratrèmol que va sepultar gran part del país caribeny, diferents municipis de la comarca del Maresme s’ha mobilitzat ja per mostrar el seu suport als haitians.

El sisme de fa una setmana ha provocat la mort a centenars de milers de persones, i els supervivents s’enfronten ara a un futur difícil. La destrucció del país ha deixat sense aigua potable, sense aliments i sense comunicació terrestre pel subministrament.

En aquest contexts la comunitat internacional ha fet una crida a la col·laboració amb Haití, el país més pobre del continent americà.

A Tordera, l’Ajuntament farà una campanya entre els veïns del municipi, un cop Creu Roja avaluï les principals necessitats de la població haitiana.
A Malgrat de Mar el Consell Municipal de Solidaritat es reunirà en breu per acordar l’aportació extraordinària al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament destinada a ajuda a Haití.

Caritas de Calella ha obert un compte corrent a La Caixa per tal de poder fer donacions per les persones afectades.

 Pineda de Mar també farà una aportació econòmica de 3.000 euros al Fons Català de cooperació per ajudar a pal·liar els efectes causats per aquest devastador terratrèmol.

l’Ajuntament de PLF estudiarà aquest dijous quines mesures adopta per ajudar al poble haitià després del sisme.

Ara mateix la situació al país és dantesca, ho diu el delegat a Catalunya de Metges sense Fronteres, Toni Luna.

Aquesta és una de les diferents ONG que s’han evocat a ajudar a les víctimes del terratrèmol. L’entitat està duent a terme un centenar d’intervencions quirúrgiques cada dia, tot i la precarietat del país. Luna explica que la prioritat actual és que arribi l’ajuda internacional i que alhora es pugui distribuir. En aquest sentit denuncia la descoordinació que dificulta l’arribada d’ajuda internacional.

A Haití Metges Sense fronteres hi té un miler de treballadors i ha enviat més de 200 tones de material mèdic.

Ajuda:

 

Metges sense fronteres:

Creu Roja

Caritas

Llistat de ONG’s que treballen aquests dies a Haití i les seves comptes bancàries

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics