URGENT

L’IES de PLF implantarà el llibre digital a partir del febrer

Compartiu aquesta història

L’institut de PLF començar a treballar amb els llibres digitals, el projecte encetat en diferents instituts catalans que eliminaran progressivament els tradicionals llibres de text per seguir el temari del les diferents matèries amb un ordenador personal.

A la comarca del Maresme, altres instituts ja han començat el curs amb aquest nou sistema de treball docent, però a PLF finalment s’implantarà a mitjans de curs. Segons Dani Lòpez, director de l’IES de PLF, la primera setmana de febrer es lliuraran les terminals i es començarà a treballar amb aquesta nova eina a 1r d’ESO. El mateix responsable del centre ens explica què és el llibre digital.

Els ordinadors són coofinançats per les famílies i la Generalitat a parts iguals, pel que cada família haurà de pagar 150€ per tal de que cada alumne tingui el seu ordinador personal per seguir les classes. Hi ha temps fins a finals d’aquest mes per fer efectiu el pagament d’aquesta quantitat.
No tots els pares hi estan d’acord. Creuen que la mesura pot esperar al proper curs, i retreuen haver de pagar primer uns llibres que ara amb l’ordinador deixaran de fer servei. Roser Tolosa, és una de les mares crítiques amb el nou sistema que vol implantar l’IES de PLF.

Les famílies tenen de termini fins a finals d’aquest mes per fer efectiu el pagament dels 150€.
El director de l’Institut explica els motius que porten al centre a implentar el nou sistema a mitjans de curs.ç

Segons Lopez, cal tenir present que el nou sistema comportarà a la llarga un estalvi, ja que aquests alumnes no hauran de comprar nous llibres de text, només si s’escau la llicencia dels continguts diigitals.
Els nous ordinadors seran personals, i cada alumne s’el podrà endur a casa, i els pares podran controlar i supervisar la feina de l’alumna a través del programa gestor de l’ordinador.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics