radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Comença el judici a una de les principals xarxes de distribució de cocaïna de Girona.

Comença el judici a una de les principals xarxes de distribució de cocaïna de Girona.

COMPARTEIX-HO
, / 561 0

Ahir va començar el macrojudici a l’Audiència de Girona. onze acusats, mitja dotzena d’advocats, forta atenció mediàtica i Mossos d’Esquadra armats fins les dents custodiant els accessos al Palau de Justícia per evitar qualsevol intent de fuga. Així va començar el judici contra, segons el fiscal, una de les principals bandes de distribució de cocaïna a les comarques gironines.

El judici és la conseqüència del que es va batejar com a operació Dominó i que, pels volts de Nadal del 2006, va portar una vintena de persones als calabossos dels Mossos. Llavors el màxim comandament de la policia catalana a Girona va fer una compareixença pública per posar de manifest que havien escapçat un grup molt actiu dedicat als assalts a cases i empreses i el tràfic de drogues. Eren, bàsicament, romanesos (els lladres) i colombians (els traficants) i residien a Blanes, els primers, i en diversos punts de Girona els segons.

La Fiscalia té intenció ara de condemnar la divisió narcòtica de la banda i demana penes de fins a 31 anys de presó per als líders del clan. Per la resta, esglaona les penes a la baixa en funció de la seva participació en els fets.

Ahir davant el tribunal els encausats no van tenir inconvenient a ?reconèixer que, efectivament, es dedicaven a comercialitzar amb drogues, però a la venda menor i no al tràfic a gran escala.
Diari Girona