radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Illas Juli presenta un ERO temporal que afectarà a la 80a de treballadors

Illas Juli presenta un ERO temporal que afectarà a la 80a de treballadors

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 442 0

L’empresa Illas-Juli, amb seu a Blanes i dedicada a la manipulació i distribució carnica , ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal per a tota la plantilla, d’una vuitantena de treballadors. L’expedient, que ja s’ha començat a fer efectiu, s’allargarà durant un any i mig. L’acord entre l’empresa i el comitè estableix que l’ERO s’aplicarà per torns. Cadascun afectarà un màxim de dotze treballadors, que deixaran d’anar a la feina durant quatre mesos. El director de l’empresa, Lluís Bielsa, ha precisat que l’expedient s’ha presentat per afrontar la baixada de producció durant l’hivern. Tot i que inicialment l’ERO abasti tota la plantilla, la direcció també creu que al final només acabarà afectant-ne el 50%.L’empresa càrnia Illas-Juli es dedica a la comercialització de carn per a l’hostaleria, la restauració, el càtering i les carnisseries. A més d’aquesta activitat, l’empresa també es dedica a la venda al detall i, fins fa poc, comptava amb una xarxa de tres botigues pròpies a Blanes i a Tordera (Maresme). Aquesta darrera, però, va tancar tot just fa unes setmanes.

L’estiu del 2008, Illas-Juli va deixar de matar porcs coincidint amb el trasllat de la seva seu al polígon industrial de Blanes. Les noves instal·lacions, que van suposar una inversió aproximada de 6 milions d’euros (MEUR), ocupen uns 2.700 metres quadrats.

Coincidint amb el trasllat, Illas-Juli ja va presentar aleshores un ERO, que en aquest cas va ser d’extinció de contractes. En total, es van acomiadar 23 persones de la plantilla, que van rebre indemnitzacions equivalents a 36 dies per any treballat.

Diari de Girona