radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » Jutgen un indigent acusat de matar una avia a Blanes.

Jutgen un indigent acusat de matar una avia a Blanes.

COMPARTEIX-HO
, / 620 0

Un tribunal popular jutjarà aquesta setmana a l’Audiència de Girona un indigent, que va escanyar una dona de 73 anys a Blanes l’estiu del 2007. El fiscal sosté que l’acusat va anar fins a casa de la víctima per demanar-li diners i, com que la dona s’hi va negar, el rodamón la va escanyar fins a asfixiar-la. El ministeri públic demana que se’l condemni a 20 anys i mig de presó pels delictes d’assassinat i temptativa de robatori. L’acusació particular, per la seva banda, eleva la petició fins als 30 anys. La defensa sol·licita vuit anys de presó per homicidi imprudent.

Els fets que es jutjaran van tenir lloc el 19 de juliol del 2007, quan l’indigent va anar fins a casa de la víctima, al carrer Ample de Blanes, amb la intenció d’aconseguir diners. La dona, li va obrir la porta perquè ja el coneixia.
Un cop a dins, l’indigent li va demanar diners, però la víctima s’hi va negar.
Segons el fiscal, l’indigent es va «enfurismar», va agafar l’anciana pel coll i la va començar a escanyar. Per assegurar-se que moria, un cop la dona ja estava a terra agonitzant, el rodamón li va posar un coixí a la cara. Un cop morta, el processat va regirar el domicili a la recerca de diners, però com que no en va trobar, va fugir. Poc després de dos quarts de dues de la tarda, l’indigent va agafar un tren cap a Barcelona. El cadàver de la víctima es va trobar el dia 21 de juliol. Dos dies després, el processat es va presentar voluntàriament a la Guàrdia Civil de Salou (Tarragonès). L’home va confessar haver agredit la víctima, però va dir que quan havia marxat del pis la dona encara vivia.

La defensa qualifica els fets d’un delicte d’homicidi amb els atenuants de penediment espontani i alteració psíquica, i demana que es condemni el seu client a vuit anys de presó.