URGENT

La Generalitat licita l’ampliació del port pesquer de Blanes per 28,6 milions d’€

Compartiu aquesta història

Les obres comportaran la construcció d’un nou dic d’abric exterior així com el perllongament del contradic per tal de millorar la funcionalitat del port i les condicions de recer de la instal·lació. El nou dic exterior permetrà la reordenació de l’espai portuari i la dotació de noves instal•lacions i equipaments per als usuaris. El projecte compta amb un pressupost de 28 milions i mig d’€ i un termini d’execució de més de 2 anys.

Segons el govern, les obres responen a la necessitat d’ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el Pla de ports de Catalunya i amb la legislació vigent.

Les actuacions d’aquest projecte es preveuen desenvolupar amb criteris de màxim respecte pel medi ambient. Així, en el traçat del nou dic s’evitarà l’impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna, per això, aquest dic naixerà des del mateix punt on arranca el dic actual, amb l’objectiu d’evitar cap modificació a la línia de la costa. Per altra banda, es construirà un espigó adossat al contradic per garantir l’estabilitat de la platja.

El nou dic exterior farà possible la reordenació del sector pesquer i, a la vegada, donarà major espai perquè els pescadors puguin fer millor la seva activitat. Amb les obres que es portaran a terme s’ampliarà la dàrsena pesquera i se’n remodelaran els molls. Posteriorment, es construiran noves casetes per als estris dels pescadors, s’ampliarà l’assecador de les xarxes de pesca i s’instal·larà una benzinera per a les embarcacions pesqueres. D’altra banda, es crearan nous espais destinats a les activitats complementàries de suport a la pesca i també s’urbanitzarà l’entorn.

El port pesquer de Blanes pateix una sèrie de problemes operatius per l’acció dels temporals que impedeixen el funcionament eficaç de la instal·lació, tal com es va veure en les darreres llevantades de desembre de 2008. A més, la instal·lació portuària necessita millorar la infraestructura per incrementar tant el grau de protecció general davant l’onatge exterior com per potenciar els serveis dels usuaris dels sectors pesquers i de creuers turístics locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics