URGENT

Nova jornada de donació de sang demà dissabte a PLF.

Compartiu aquesta història

Demà a partir de les 10 del matí, una unitat mòbil del banc de sang serà a PLF per realitzar la tradicional recollida de sang al nostre municipi.

Segons dades del propi banc cada dia fan falta unes mil donacions a Catalunya per garantir la suficient sang per intervencions mèdiques. La situació actual del banc de sang és estable, però amb l’arribada de l’estiu es preveu una disminució de les donacions i dels stocks. És per això que Sílvia Delgado, l’encarregada de la promoció del banc de Sang al Maresme, anima als indecisos a participar en la donació de demà i recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals mèdics.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 mil·lilitres .

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.
El banc de sang fa uns anys que ha augmentat la seva freqüència de visita a PLF, i Delgado assegura que el resultat ha estat positiu detectant un augment de donacions al nostre municipi.

Demà la donació de sang es farà de 10 del matí a 2 del migdia al Cap de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics