radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Ciudatans demana als Ajuntaments de Blanes i Lloret, que no s’oblidin del castellà.

Ciudatans demana als Ajuntaments de Blanes i Lloret, que no s’oblidin del castellà.

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 875 0

La formació política de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s), ha demanat als ajuntaments de Blanes i de Lloret que d’ara en endavant es dirigeixi a la ciutadania en bilingüe.

La formació, que ha presentat una instància a cada Ajuntament, recorda que “la societat catalana és bilingüe” i resulta “molt preocupant”, segons Ciutadans, que els ajuntaments i altres institucions públiques de la població “arraconin a la societat castellanoparlant”.

Ciutadans, denúncia que s’està “eliminant de l’espai públic una de les llengües dels catalans traient el dret dels castellanoparlants a poder ser informats en la seva llengua materna, que a més, és oficial a Catalunya conjuntament amb el català tal i com estableix l’article 3 de la Constitució”.

La formació no nacionalista ha demanat, als respectius ajuntaments, que “a partir d’ara es dirigeixi a la ciutadania tant en català com en castellà, sense exclusió de cap de les dues llengües oficials en tota la documentació de l’Ajuntament, tant en l’administrativa com en la publicitària”. Segons Ciutadans, els consistoris “obliden i arraconen a la societat castellanoparlant” i se’ls hi “nega el dret” de poder ser informats en un dels dos idiomes oficials de Catalunya. La formació considera que els ajuntament han de representar “el bilingüisme real dels vilatans al llarg de tot l’any i no només en època d’eleccions