URGENT

L’Ajuntament de Malgrat no garanteix el futur de l’escola de música municipal.

Compartiu aquesta història

Tot i que el consistori i l’empresa que gestiona l’escola han arribat a un acord per poder donar el servei el proper any, la veritat és que l’equip de govern de Malgrat, PSC i PP, van assegurar que d’entrada només es garanteix l’escola per a un any i que més endavant “ja veurem” que es farà amb el servei.

L’Ajuntament es va mostrar dubitatiu sobre el futur de l’escola arran del seu cost, i pel fet que era el consistori qui havia de costejar les pèrdues econòmiques.
Després de plantejar-se fins i tot el tancament, l’Ajuntament ha arribat aquesta setmana a un acord amb l’empresa que gestiona l’escola per prorrogar un curs el contracte actual i oferir així el servei.

Tot i això l’Ajuntament ha pactat reduir la seva aportació econòmica en un 76%. Si abans el consistori aportava uns 50 mil €, l’acord actual fixa una quantitat màxima de 12 mil € de subvenció, una quantitat que no es podrà incrementar.

Conxita Campoy explica que el problema econòmic ve donat des de l’última legislatura quan es van regularitzar els salaris de l’escola de música, en l’època que la cartera d’ensenyament depenia de l’exlíder del PP i ex soci de govern de Campoy, Joan Carles Tagua.
Segons l’alcaldessa, només entre el 60 i el 70% del sou dels mestres corresponen a hores lectives, mentre que la resta els professors no tenen classe.

Abans d’acabar l’any l’Ajuntament decidirà el futur de l’escola municipal de música, des de la seva continuïtat, redactant un nou plec de clàusules per adjudicar el servei, com potser el seu tancament.

L’alcaldessa no va voler garantir la continuïtat del centre ahir, com li demanava la oposició amb una moció, i de fet, depenent de les matrícules pel proper curs, l’equip de govern podria arribar a prescindir del servei el mateix mes de setembre. Campoy explica per que no es compromet a mantenir el servei el curs 2010-2011.

La falta de garanties de continuïtat no ha agradat a l’oposició a Malgrat. Els tres equips que conformen l’oposició van parlar d’una pèssima gestió de la situació, i van criticar l’actuació de la regidora d’ensenyament de Malgrat Carme Aubanell en tota aquest assumpte.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics