radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Jutgen un metge de Blanes per confondre una infecció a l’aorta amb una lumbàlgia.

Jutgen un metge de Blanes per confondre una infecció a l’aorta amb una lumbàlgia.

COMPARTEIX-HO
, / 587 0

Un metge de l’hospital comarcal de Blanes s’enfronta a una reclamació de 117.500 euros per un mal diagnòstic que va provocar la mort del pacient al cap de poques hores. El metge va atendre un pacient d’urgències i li va diagnosticar lumbàlgia i ciàtica, ja que l’home no podia moure les cames. El va enviar cap a casa i al cap de poc temps l’home, de 55 anys, moria a causa d’una afecció a l’artèria aorta. Els fets van passat fa set anys i tot just ahir el Jutjat Penal número 1 de Girona va celebrar-ne el judici. El metge va acceptar la responsabilitat del mal diagnòstic, però la indemnització que reclama la família gairebé dobla l’assignació que preveu la companyia asseguradora de l’hospital en cas de mort d’un pacient, que es taxa en 60.000 euros.
El metge acusat va admetre ahir davant del jutge que va fer un mal diagnòstic d’un pacient que va acudir al servei d’urgències de l’hospital comarcal queixant-se que no sentia les cames. El facultatiu va mostrar-se d’acord amb la pena que prèviament havien pactat defensa i acusació: 30 dies de suspensió de feina i sou, segons va informar la Cadena Ser. Però la família del pacient considera que amb això no n’hi ha prou.

La Corporació de Salut de la Selva i el Maresme, que gestiona l’hospital de Blanes, va declinar pronunciar-se ahir sobre el cas, ja que segons van assegurar no tenien constància que s’hagués celebrat cap judici.