URGENT

Cada palafollenc paga 34 € l’any pel consum públic d’energia.

Compartiu aquesta història

Segons es desprèn de l’estudi encarregat pel Consell Comarcal del Maresme, que recull la despesa en enllumenat públic de tots els municipis de la comarca, PLF va gastar l’any passat més de 250 mil€ en electricitat pública, és a dir en despesa d’enllumenat públic, semàfors i a les dependències municipals. Segons l’estudi, aquesta xifra aplicada al nombre d’habitants del municipi l’any 2008, que segons l’ens comarcal era de 7583 persones, dóna que cada palafollenc ha pagat 34€ l’any passat per aquestes despeses elèctriques.

Aquesta xifra està per sobre de la mitjana comarcal, que es situa en els 25€.
El regidor de serveis de l’Ajuntament de PLF, Joan Gallart, ha assegurat que el consistori ja fa uns mesos que treballa en polítiques d’estalvi d’energia. Per exemple fa temps que es treballa per canviar el sistema d’enllumenat públic, substituint els fanals antics i energèticament poc eficients, per uns altres de millors prestacions d’estalvi energètic.

De tota manera, PLF no és dels municipis que més diners per habitant destina a electricitat. De fet l’estudi revela grans desigualtats.
En una banda de la balança hi ha Sta. Susanna amb una despesa per habitant de 133€, 10 vegades més que no pas el poble que menys despesa fa; Premià de Mar, que gasta 13€.

De fet els pobles més petits són els que hi destinen més diners per habitant. Órrius, Cabrera, o Dosrius, encapçalen la llista de municipis en major despesa segons la seva població. A l’altra banda de la balança, Malgrat, Mataró i Premia de Mar, són els que menys diners per habitant es gasten en energia pública. Malgrat per exemple gasta prop de 20€ per habitant.

L’estudi, respon a la voluntat dels municipis de la comarca de fer una compra agregada de la llum, tal com ja passa amb els serveis de telefonia o internet. Ara el Consell negocia amb diferents empreses comercialitzadores el contracte més beneficiós per a la comarca, per tal que els ajuntaments estalviïn diners.

Ràdio Palafolls/ El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics