URGENT

Avui és el dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Compartiu aquesta història

Com cada 25 de novembre, avui es celebra el dia per a la eradicació de la violència de gènere. Des de l’inici d’any, 7 dones han mort a Catalunya i 59 a tot l’estat espanyol a mans de les seves parelles o exparelles. La presidenta del casal de la dona de PLF, Marga Monés assegurava aquest matí al programa Tot A Punt de RP, que aquesta celebració serveix per fer un memorial a les víctimes i per reflexionar-hi.

La mateixa presidenta creu que per eradicar aquesta violència cal educació i emancipació econòmica de les dones. En aquests sentit apunta que la crisi econòmica actual no hi ajuda.

Aquest any el dia coincideix amb la nova mesura que implantarà l’any que ve el govern espanyol en forma de braçalet amb alarma.

Aquest dispositiu permetrà avisar la policia que el presumpte maltractador està incomplint una ordre d’allunyament.

Per homenatjar les víctimes de la violència de gènere, avui a PLF es demana que s’encenguin espelmes al vespre als balcons de les llars palafollenques.

Les activitats reivindicatives contra aquesta violència ja fa dies que s’estan desenvolupant i s’agrupen dins el programa “tu tens el poder, viu sense violència”.

RP, també col·labora amb aquesta jornada emeten la campanya talla amb els mals rollos, raona i enraona, distribuïda per la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics