radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Parlem en SèrieDivendres, 20:03 -20:30

i després

SendesDivendres, 20:30-21:00
Inici » La mongeta del Ganxet ja té denominació d’origen Vallés Maresme.

La mongeta del Ganxet ja té denominació d’origen Vallés Maresme.

COMPARTEIX-HO
, / 751 0

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el reglament de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Mongeta del Ganxet del Vallès-Maresme. Aquest reglament protegeix les mongetes del ganxet, seques o cuinades en conserva, i que compleixin una sèrie de requisits en la seva producció, elaboració, designació i comercialització. El document també fixa que les condicions de cultiu i de recol·lecció hauran de ser les tradicionals, ja que s’entén que així es tendeix a aconseguir una millor qualitat de les mongetes. Formen part de la DOP tots els municipis del Vallès Oriental i del Vallès Occidental, així com quatre pobles de la Selva i nou del Maresme entre ells PLF i Malgrat de Mar.

La sol·licitud de DO, va ser entregada al Ministeri d’Agricultura l’any 2006 i conclou que aquests tipus de Mongeta, només es produeix a aquesta zona, i que està documentada a la cuina catalana des del s.XIX acompanyant la botifarra.

El sector, que ja fa anys que aplica la normativa pròpia de les DO, tot i no està encara reconeguda, veu amb esperança de futur aquesta denominació d’Origen.