URGENT

Resum de l’últim ple ordinari de la legislatura.

Compartiu aquesta història
Divendres es va celebrar l’últim dels plens ordinaris de la present legislatura, una sessió que va durar 3 hores i mitja, en la que es va aprovar per unanimitat l’empresa adjudicatària del canvi d’enllumenat de Mas Reixach.

Segons ha sabut aquesta emissora, el pressupost acceptat s’apropa al 50% a pagar per a cada part; l’ajuntament i els veïns i és per això que tots els partits polítics van aprovar per unanimitat l’empresa que farà l’obra de l’enllumenat de la urbanització. Ara s’està pendent d’una reunió entre l’ajuntament i els veïns per tal que conèixer de primera mà els detalls de l’obra.

Tot i no ser un dels plens més crispats de la legislatura, la proximitat amb les eleccions si va fer que es sentissin diferents acusacions d’electoralisme, en les posicions i en els punts del plenari, com per exemple amb l’Aprovació de la passera peatonal que ha d’unir el centre de la població amb el barri de St. lluís.

De nou es va parlar del personal de l’ajuntament. Com recordaran en el ple passat CIU va denunciar pressions de l’equip de govern cap als treballadors laborals. Segons els nacionalistes, les persones que aspiraven a una plaça fixa a la corporació havien d’assistir a actes del PSC, sinó volien perdre l’opció de treballar al consistori. Divendres va respondre el regidor de personal Josep Ribas.

Ribas va donar detalls del procés de selecció al que havia fet referència CIU, i va assegurar que les persones denunciants no havien obtingut prou qualificació a la prova d’accés.
-*

Tot i això CIU va acusar a l’equip de govern socialista d’escampar rumors entre els treballadors. Escoltem a Xavier Dalmau de CIU.
-*

Aquestes afirmacions van ser del tot desmentides per l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, que va recordar la salut democràtica de PLF.

Les intervencions del PP de PLF es van centrar de nou amb el Medi ambient. El regidor popular Juan Garcia, va recordar que la riera de St. Sebastià, a St. Genís de PLF, continua amb un mur il·legal, situació que denuncia des de fa 4 anys. També va mostrar fotografies d’uns terrenys municipals al polígon d’en Puigverd, on segons ell, s’hi feien abocaments de runes il·legals. Garcia també va llegir un text de la Guardia Civil en referència a l’abocador de Serra Bordella a l’entrada de St. Genís.
-*

L’equip de govern va respondre, que tota la investigació de la fiscalia es fa amb informes municipals, que no es fan abocaments il·legals al polígon d’en Puigverd i que sobre la riera de St. Sebastià va recordar que qui té competència és, segons l’equip de govern , L’ACA.

Per la seva banda ERC va denunciar al ple que una entitat del poble té un telèfon mòbil de l’ajuntament de PLF, i va insinuar que des d’aquell telèfon s’havien fet trucades personals.
-*

El ple, que va acabar a quarts de 12 de la nit, no és l’últim de la legislatura sinó que aquests dimecres al migdia es farà un altra per constituir les meses electorals pels propers comicis municipals del 27 de maig.
La constitució com és habitual es farà per sorteig, un sorteig del qual n’ha de sortir 81 noms, ja que a PLF hi haurà 9 meses electorals, en els tres col·legis habituals. A cada mesa hi ha 9 persones assignades, 3 de titulars i 6 de suplents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics