URGENT

Analitzem les candidatures a les eleccions municipals de PLF

Compartiu aquesta història

A falta d’un mes i 2 dies per les eleccions ja coneixem els noms que formen les diferents candidatures que aspiren a governar el consistori palafollenc. A la plana web de la nostra emissora hi trobareu totes les llistes completes, de les 5 formacions que optaran a governar el nostre municipi.

Hem volgut estudiar-les més profundament.
En total hi ha 80 persones en les diferents llistes que es presenten, de les quals 65 són titulars i 15 suplents.

De les 80 persones, 36 són dones i 44 homes, cosa que vol dir que sols el 45% dels candidats són dones. Tot i que totes compleixen la norma de paritat aprovada fa poc pel congres, sols una compleix estrictament la paritat, presentant tan en els titulars com en els suplents la mateixa quantitat de dones i homes. El PSC presenta 8 homes i 8 dones.

De la composició actual de l’ajuntament de 13 regidors, en repeteixen els 13. Tot i això el PSC presenta a 3 dels seus 7 regidors en posicions superiors al lloc 8è.

La persona més jove és Gerard Boix de 18 anys, que es presenta a les llistes d’ICVEUA, mentre que la persona amb més experiència és Esperança Morató, d’ERC, de 74 anys.

La llista més renovada, respecte a les passades eleccions, a excepció d’ICV, que és totalment nova, és CIU amb 11 cartes noves i la menys renovada és el PSC amb 5 candidats nous.

Tot i que ICVEUA és la primera vegada que es presenten, tenen 2 persones que l’any passat es presentaven pel PSC; el cap de llista Juan Andres Osorio i Pilar Albertos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics