Palafolls queda fora dels municipis amb el preu del lloguer limitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat mes de juny el ple de Palafolls aprovava una moció que demanava poder incloure el nostre municipi en el llistat de localitats amb el “mercat d’habitatge tens”. Es tracta de municipis on el preu del lloguer ha augmentat considerablement en els últims anys.

La llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges, aprovada fa just un any, vol evitar que el preu dels lloguers s’enfili a cotes impagables per a la majoria de ciutadans.

La crisi del coronavirus, la pèrdua de poder adquisitiu i el constant augment dels arrendaments provoquen una crisi habitacional que ha esdevingut una crisi sistèmica.

Aquesta llei, qüestionada pel govern central, estableix un llistat de municipis on es regulen i es limiten els preus del lloguer. Entre els municipis hi ha Blanes o Pineda, on la llei fixa topalls pel fet de considerar-se zones d’habitatge tens, o el que és el mateix, municipis on més dificultats hi ha per accedir a l’habitatge per la relació entre l’oferta i la demanda.

Palafolls va demanar entrar en aquest llistat per evitar l’escalada de preus del lloguer en un municipi on hi ha poca oferta i molta demanda, cosa que fa enfilar els preus de l’arrendament.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha ratificat quins municipis continuen en aquesta llista, prèvia petició dels ajuntaments, però Palafolls no es troba en aquesta relació.

Segons explica la resolució, el nostre municipi no compleix amb els requisits per ser inclòs en aquest grup de localitats amb regulació del preu del lloguer. Els requisits bàsics són que el municipi tingui més de 20.000 habitants i que el preu del lloguer hagi augmentat un 20% entre el 2014 i el 2019.

Dins el llistat de poblacions que han ratificat ser en aquest àmbit de preu protegit hi ha Blanes, però ja no Pineda, que hi era fins ara.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics