radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Arrenca el nou curs escolar, el tercer amb l’afectació de la pandèmia
, / 192 0 0

Arrenca el nou curs escolar, el tercer amb l’afectació de la pandèmia

Ensenyament

2 minuts

COMPARTEIX-HO
Inici » Arrenca el nou curs escolar, el tercer amb l’afectació de la pandèmia

Alumnes, mestres i famílies tenien marcada al calendari la data d’avui, 13 de setembre. Avui dilluns ha arrencat oficialment el curs 2021-2022 als centres educatius d’arreu del territori, i a Palafolls les dues escoles d’infantil i primària, l’institut i la llar d’infants han tornat a obrir les portes als seus alumnes.

El curs arrenca amb una certa flexibilització de les mesures contra la Covid-19, després de la millora de la situació epidemiològica.

A l’escola Les Ferreries han començat les classes avui un total de 445 alumnes, menys dels que iniciaven el curs l’any passat. Des del centre, una de les mesures que valoren més positivament és el fet de no haver de fer espais de temps entre els accessos dels diferents grups, i que ara només cal continuar esglaonant entrades i sortides però sense haver de modificar horaris. La cap d’estudis de l’escola, Ana Miranda, afirma que això també ho valoren positivament les famílies.

En el cas de Mas Prats, avui són prop de 400 els alumnes que comencen el nou curs. En aquest cas, igualment com a Les Ferreries, els estudiants de primària valoren molt positivament poder tornar-se a relacionar amb altres grups a l’hora del pati, on només a infantil es sectoritzen els espais però sense obligatorietat de mascareta.

En parla Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats.

Tant a Mas Prats com a Les Ferreries es continua apostant per projectes i iniciatives ja dutes a terme en cursos anteriors, com la transformació digital, la immersió lingüística en anglès o l’aprenentatge cooperatiu, entre altres.

En el cas de l’Institut Font del Ferro, la xifra actual d’alumnes supera els 600 en total -504 a ESO i 102 a Batxillerat-, i al centre es continuen aplicant els grups de convivència i les distàncies però ja no cal prendre la temperatura a l’hora d’entrar.

Jordi Busquets, director de l’institut de Palafolls, es mostra esperançat en què l’avenç en la vacunació permeti millorar en l’aplicació de mesures anti-Covid, en un curs en què es faran desdoblaments i els alumnes faran activitats als laboratoris, tallers i aules d’idiomes.

Des de l’Institut Font del Ferro es vol apostar pel treball per projectes de forma transversal cada trimestre, com per exemple serà el cas de la Setmana de la Ciència o, més endavant, la Setmana de les Humanitats.

En el cas de la Llar d’Infants, el curs arrenca amb les aules encara amb places lliures, i per tant hi ha disponible la matrícula oberta per a les famílies interessades.

Sandra Jiménez, directora de la Llar d’Infants Palafollets, explica que des del centre s’ha treballat prèviament per tal de poder iniciar el curs amb normalitat, valorant positivament com va desenvolupar-se tot plegat el curs anterior.

El nou curs 2021-2022 encetat avui recupera el 100% de la presencialitat a les aules, on hi retornen més d’1 Milió i mig d’alumnes arreu de Catalunya. Entre les noves mesures establertes pel Departament d’Educació, enguany els vacunats amb la pauta completa no hauran de fer quarantena, i les famílies podran accedir al pati.