Una empresa de Malgrat regularitzava estrangers amb contractes de treball falsos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Policia Nacional ha desmantellat en les últimes setmanes una trama que es dedicava a regularitzar ciutadans estrangers a través de contractes laborals falsos. L’actuació s’ha tancat amb 27 persones detingudes, entre les quals el capitost de l’organització, un empresari del sector agrícola amb domicili social a Malgrat de Mar, i diversos col·laboradors. 

S’estima que va tramitar de manera fraudulenta més de 200 expedients de sol·licitud de permís de residència i treball pels quals cada víctima podria haver pagat entre els 600 i els 1.000 euros.

La investigació es va posar en marxa a principis del 2020 davant la sospita d’un contracte laboral del sector agrícola fals. Els investigadors van comprovar que a nom del mateix empresari constaven almenys 200 expedients fraudulents de persones que estaven en situació irregular que s’havien presentat a les subdelegacions de Girona, Barcelona, Tarragona i fins i tot Múrcia.

La Policia va sospitar del frau quan va comprovar que l’empresa investigada no tenia prou capacitat i estructura per contractar tanta gent, i també perquè alguns ciutadans suposadament contractats vivien en províncies molt allunyades de Malgrat, domicili social de l’empresa investigada.

L’operació es va tancar a mitjans d’aquest any amb l’escorcoll i la detenció en aquesta finca del Maresme de l’empresari investigat i de diversos col·laboradors de la trama. 

Els agents van trobar-hi també quatre persones que no tenien autorització per treballar. L’empresari s’enfronta a una multa que oscil·la entre els 10.000 i els 100.000 euros. A ell i a tres col·laboradors se’ls imputa un delicte d’afavoriment de la immigració irregular, de falsedat documental i de pertinença a organització criminal.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics