Palafolls regularà l’ús dels patinets elèctrics

Primer pla d'uns peus sobre un patinet elèctric. (Horitzontal) 21 de maig de 2019
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sense avís previ el consistori ha obert el procés participatiu previ que ha de permetre crear una nova ordenança municipal que reguli les condicions per circular en patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal al nostre municipi.

En els últims anys han aparegut amb força l’ús de patinets elèctrics o variants com les rodes elèctriques i els cicles de més de dues rodes. Un grup de vehicles que es coneix amb el nom de  “vehicles de mobilitat personal”.

Segons el Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marín, aquests elements no estan considerats vehicles i per tant no queda molt clar el seu encaix amb la resta d’usuaris de la via pública i per això es va necessari regular el seu ús.

Tot i que Palafolls disposa d’una ordenança municipal de Circulació, aquesta no contempla l’ús dels patinets elèctric i altres elements similars a la via pública, mentre que l’ordenança municipal de convivència i civisme prohibeix la realització de qualsevol activitat en els espais, equipaments i béns públics que impliquin un risc lleu a la resta dels usuaris.

Davant d’aquesta manca específica de normativa, l’Ajuntament vol regular  els usos a la via pública dels patinets elèctric i d’altres elements similars, així com els requisits per garantir la seguretat i la convivència d’aquests vehicles amb la resta d’usuaris de la via pública.

Segons Marín cal regular per on podran circular aquests patinets, tant elèctrics com normals, per garantir el bon ús compartit de l’espai públic, tot i que no s’ha registrat incidents greus al nostre poble.

La llei obliga a garantir la participació dels ciutadans en el procediment d’elaboració normes reglamentàries que els efecti directament, i per això, abans d’elaborar aquesta nova ordenança municipal, s’ha obert un període per tal de conèixer l’opinió dels ciutadans i de les organitzacions més representatives que puguin veure’s afectats per aquesta nova regulació.

Aquesta consulta està activa al web municipal i hi pot participar tothom qui vulgui aportar el seu parer o la seva proposta. Es podrà fer fins a finals de mes, quan es tancarà la consulta prèvia i es començarà l’elaboració de la nova ordenança que es podria aprovar abans d’acabar l’any i serà un complement de l’actual normativa de circulació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics