L’Ajuntament preveu començar a fer les franges perimetrals de Ciutat Jardí aquest agost

Foto: Google Maps
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori té en marxa des de fa uns dies la licitació per escollir l’empresa que s’encarregarà de dur a terme els treballs d’obertura i manteniment de les franges perimetrals contra incendis a la urbanització de Ciutat Jardí.

L’any passat es va actuar a les urbanitzacions de Mas Carbó i Mas Reixac, i enguany toca fer-ho a les zones properes a les parcel·les de Ciutat Jardí que pertanyen al municipi de Palafolls.

Segons informa el consistori, fa un mes es va rebre una petita subvenció per part de la Generalitat, i la setmana passada es va licitar la contractació del servei de tota la franja de les parcel·les palafollenques.

Després del procés corresponent, es preveu que els treballs comencin de cara a la segona setmana del mes d’agost. Paral·lelament, també s’estan començant les tasques de neteja i desbrossament de les mateixes parcel·les de Ciutat Jardí.

Ho explica Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Pel fet d’haver rebut la subvenció per part de la Generalitat, l’actuació de les franges passa a considerar-se un servei, i degut al seu import ha calgut obrir un procés de licitació, la qual cosa fa endarrerir l’execució de les tasques.

Tal i com recorda López, l’objectiu principal d’aquestes franges perimetrals és protegir els habitatges de les urbanitzacions en cas d’incendi, creant un espai entre el bosc i les cases per evitar que el foc pugui avançar.

Des del consistori s’actua amb les franges perimetrals de forma bianual, alternant les urbanitzacions de Mas Reixac i Mas Carbó amb la de Ciutat Jardí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics