radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » L’Hospital de Blanes acollirà una exposició sobre el càncer de còlon a partir de dimarts vinent

L’Hospital de Blanes acollirà una exposició sobre el càncer de còlon a partir de dimarts vinent

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 114 0

Foto: CSMS

Ahir dimecres, 31 de març, es va celebrar el Dia Mundial per la Prevenció del Càncer de Còlon, una malaltia que pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. A la vegada, és un dels tres tipus de càncer que es poden detectar precoçment, juntament amb el de mama i cèrvix. 

Coincidint amb aquesta data, l’Hospital Comarcal de Blanes acollirà a partir del proper dimarts 6 d’abril una exposició itinerant sobre aquesta malaltia. La iniciativa està impulsada des de la Junta Local de BLanes de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, i té per objectiu conscienciar a la població sobre la importància de la participació en els programes de cribratge, que en molts casos permeten detectar a temps la malaltia mitjançant el Test de Sang Oculta en Femta, i que s’adrecen a homes i dones de 50 a 69 anys.

A Catalunya cada any se’n diagnostiquen més de 4.000 casos i actualment ha esdevingut la segona causa de mort per càncer a Catalunya.

Des de l’AECC-Catalunya contra el Càncer recorda que aquest càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o pròstata, amb 631 casos diagnosticats al 2020. Es tracta, a més, del segon tipus de càncer que més morts causa a l’any a tot l’estat espanyol. L’any passat van morir 220 persones a causa d’un càncer de còlon en aquest territori.