radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Últimes setmanes per demanar la bonificació de la taxa d’escombraries

Últimes setmanes per demanar la bonificació de la taxa d’escombraries

Economia Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 144 0

El passat 1 de gener es va obrir el termini per poder sol·licitar la bonificació a la taxa d’escombraries a Palafolls. Es tracta de l’ajut del servei de recepció obligatòria de recollida, transport i tractament de residus domèstics i comercials, i s’adreça a diferents perfils. D’una banda, a ciutadans en situació de pobresa temporal i amb un risc d’exclusió social del 90%; també a pensionistes de jubilació, invalidesa o viudetat, que no disposin de cap altre bé moble o immoble a banda de l’habitatge on resideixin, així com a habitatges amb unitat familiar que percebi una renda mínima d’inserció.

El temps per sol·licitar aquest ajut s’acaba el proper dia 1 de març, per tant queden poc més de 15 dies per poder fer la sol·licitud.

En el cas d’habitatges amb un sol resident, per beneficiar-se de la bonificació de la taxa d’escombraries cal que els ingressos siguin iguals o inferiors al salari mínim interprofessional, i en aquest cas es gaudirà d’una reducció en la taxa del 80%. Aquest percentatge de reducció també es pot gaudir si s’acredita la condició de disminuït amb un grau igual o superior al 65%, i que els ingressos siguin també iguals o inferiors al salari mínim interprofessional.

En el cas d’habitatges d’un sol matrimoni, cal que els ingressos conjunts siguin iguals o inferiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional. La reducció de la taxa d’escombraries, en aquest cas, s’estableix al 50%.

D’altra banda, els habitatges d’una sola unitat familiar amb renda mínima d’inserció tenen dret a rebre una reducció equivalent al 90%; la rebaixa és del 25% en el cas dels ciutadans titulars de família nombrosa, monoparental o persones grans dependents.

Paral·lelament a la bonificació de la taxa d’escombraries, que es pot sol·licitar fins l’1 de març, els palafollencs i palafollenques també poden demanar bonificacions per vehicles híbrids i elèctrics -fins el 19 d’abril- o de l’IBI íntegre de l’IBI per habitatges amb sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol -en aquest cas, fins l’11 de juny. D’altra banda, durant tot l’any es pot demanar la bonificació pels serveis de la Llar d’Infants o l’Escola Municipal de Música i Dansa de Palafolls.

Alguns dels tràmits es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palafolls, mentre d’altres s’han de realitzar a través de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. En aquest darrer cas, i fins que no entri en funcionament la nova oficina palafollenca a principis d’abril, cal continuar fent el tràmit per Internet, per telèfon o presencialment a les dependències de Malgrat de Mar.