radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » L’edifici de Ca l’Arnau de Malgrat ja funciona com a centre socioeducatiu per a infants i adolescents

L’edifici de Ca l’Arnau de Malgrat ja funciona com a centre socioeducatiu per a infants i adolescents

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 181 0

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Des d’aquesta setmana passada, aquest edifici que acull les regidories d’Educació i Acció Social, des d’on es desenvolupen projectes d’acompanyament d’infants i adolescents, ja ha posat en marxa el Servei d’intervenció Educativa No Residencial.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat de Mar, aquest servei d’atenció diürna atén des d’aquests darrers dies a 18 nens i nenes. El projecte treballa, d’una banda, per atendre a les necessitats socioeducatives dels infants i, de l’altra, fa intervenció de suport, acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies.

Els objectius d’aquesta iniciativa, segons explica el consistori, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, són afavorir el desenvolupament integral del menor, atendre els infants que es troben en situació de risc social, intervenir per prevenir i reduir riscos, augmentar les competències i habilitats per compensar dèficits socioeducatius i treballar per a la participació i integració comunitària dels menors i les famílies.

Paral·lelament, l’edifici de Ca l’Arnau és també des de fa un mes la nova seu del Projecte GR Malgrat, que acompanya a infants i joves des de l’any 2013 en el seu itinerari formatiu per millorar el seu nivell educatiu.

A la vegada, l’espai també acull el projecte Encara, una iniciativa que des de l’octubre passat atén durant els matins a joves adolescents d’entre 16 i 18 anys amb necessitats socioeducatives especials, amb la intenció de disminuir el risc d’exclusió social al qual s’enfronten.