radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Ensenyament La Policia Local torna a les aules per parlar de l’assetjament i la ciberseguretat

La Policia Local torna a les aules per parlar de l’assetjament i la ciberseguretat

COMPARTEIX-HO
, / 172 0

Foto: Policia Local de Palafolls

Des de ja fa alguns anys, el cos local de seguretat s’aboca a fer xerrades pedagògiques sobre diferents temàtiques a les escoles i l’institut de Palafolls. Enguany, la policia ja ha tornat a les aules, seguint totes les recomanacions de seguretat, per dur a terme el seu cicle de xerrades.

Justament, aquesta setmana el cos local està realitzant una xerrada taller sobre l’ús segur i responsable d’Internet als alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola les Ferreries.

Josep Lluís Moreno, caporal de la Policia Local de Palafolls, explica que les sessions serveixen per posar damunt la taula els avantatges però també els inconvenients i perills que pot suposar l’ús de les xarxes socials, tenint en compte l’èxit d’aplicacions com Tik Tok entre aquestes edats i que fa que calgui estar alerta per evitar riscos.

En aquest sentit, Moreno afirma que tot sovint els infants i joves de les aules on fan les xerrades no són conscients que, com a usuaris de jocs en línia, poden ser víctimes de cobraments no desitjats als comptes corrents dels seus progenitors, o el simple fet que, un cop es penja una fotografia a Internet, aquesta queda al núvol malgrat esborrar-la.

Uns dies abans, els mateixos alumnes de 5è, però també els de 4t, van rebre a l’aula als agents de la Policia Local per parlar sobre l’assetjament escolar, com detectar-lo i com evitar-lo.

D’altra banda, el caporal de la Policia Local ha avançat també que, de cara a la setmana vinent, el cos iniciarà de nou les sessions sobre educació viària amb els alumnes de 2n i 5è de primària.

Per altra banda, la Policia Local de Palafolls també ha renovat els seus canals de comunicació amb la ciutadania amb una nova pàgina al Facebook i també a Twitter, des d’on aniran informant de l’actualitat policial del nostre municipi.