radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Palafolls inicia l’any amb una nova pujada de l’atur

Palafolls inicia l’any amb una nova pujada de l’atur

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 125 0

Segons les dades de l’Observatori de Treball i el Model Productiu, corresponents al passat mes de gener, Palafolls té ara 728 habitants en situació d’atur. Són 20 persones més que el mes de desembre, quan la xifra va superar el llindar dels 700 veïns en situació de desocupació. De fet, per observar una xifra similar a l’actual s’ha de recular fins al març del 2015, quan el nombre de palafollencs a l’atur era de 732 persones, només 4 més que les que es registren actualment.

L’augment de la desocupació torna a ser, un cop més, la tònica general a la resta de municipis de la nostra zona. A Malgrat de Mar, aquest gener s’hi ha registrat una xifra total de 1.481 habitants, 11 més que el desembre, i a Tordera la desocupació puja fins a fregar els 1.500 habitants -concretament, 1.495- amb 31 persones més registrades.

L’atur també puja de forma similar a Pineda, on ara hi ha 34 persones sense feina -d’un total de 2.826-, i a Santa Susanna la desocupació puja en 8 habitants i situa el total en 248 persones. L’excepció a l’Alt Maresme és Calella, on l’atur es manté pràcticament invariable, baixant en una persona aquest passat gener. Fora de les fronteres maresmenques, a Blanes, l’atur ha pujat en 86 persones, fins a un total actual de 3.720 veïns i veïnes en situació de desocupació.

A nivell comarcal, aquest gener el Maresme ha incrementat la xifra de l’atur en mig miler de persones. Després d’un augment de 498 habitants, el total de maresmencs i maresmenques sense feina és ara mateix de 31.142 persones.