radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Policial - Judicial Palafolls porta gastats més de 9.000 euros en reposar contenidors vandalitzats 

Palafolls porta gastats més de 9.000 euros en reposar contenidors vandalitzats 

COMPARTEIX-HO
, / 170 0

Foto: Ajuntament de Palafolls

Aquest passat dissabte al vespre, pels volts de les 21h, la Policia Local de Palafolls rebia un avís per un contenidor que fumejava al barri de Sant Lluís. Els agents es van presentar a l’avinguda Ítaca, a tocar de la façana lateral del Figuerassa Arena, on el contenidor de paper estava en flames.

La Policia Local va intentar sufocar les flames amb les seves pròpies eines, però en veure que era impossible van demanar el suport de fins a 3 dotacions de Bombers de la Generalitat.

Aquesta no és, però, una situació excepcional, i aquest mateix matí de dilluns n’hi ha hagut un nou exemple. A pocs metres del contenidor cremat dissabte, a la cruïlla del carrer Sant Miquel i l’avinguda Ítaca, poc després de les 11 del matí s’ha detectat un nou contenidor que estava cremant, i es treballa amb la hipòtesi que hagi estat, de nou, un foc provocat.

L’Ajuntament de Palafolls va denunciar ahir mateix que canviar els contenidors vandalitzats costa uns 1.800€ cada unitat, i que des de l’inici del mandat, fa un any i mig, porten canviats 5 contenidors per culpa del vandalisme, el que suposa una factura de 9.000€ només en canviar contenidors cremats.

Susanna Pla, regidora de Governació i 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls, afirma que el més preocupant és la manca de cura pel mobiliari i l’entorn urbà del municipi que demostren algunes persones.

Davant d’aquesta situació el consistori palafollenc ha denunciat la despesa que suposa aquest tipus d’incivisme, alhora que demana responsabilitat i col·laboració ciutadana per evitar aquests actes i també per tota la resta d’accions vandàliques que s’observen arreu del municipi.

En aquest sentit, Pla assegura que aquestes situacions són “frustrants” per l’ajuntament, i insisteix en què cal tenir cura i ser responsables amb l’entorn compartit entre tota la ciutadania.

Les cremes de contenidors a Palafolls, com la viscuda aquest cap de setmana, acostumen a produir-se les nits de dissabte i l’any passat, quan hi havia preocupació per la presència de matinada de grups de joves, la majoria menors d’edat, era habitual haver d’apagar algun contenidor de paper cada cap de setmana. El principal contenidor afectat llavors era el de paper situat a la plaça del País de Sepharad, prop de la sortida del municipi.