radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Nous passos per fer arribar la fibra òptica a les urbanitzacions palafollenques
, / 280 0 0

Nous passos per fer arribar la fibra òptica a les urbanitzacions palafollenques

Obres Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Nous passos per fer arribar la fibra òptica a les urbanitzacions palafollenques

Es tracta d’una reivindicació de fa temps de les zones de Palafolls més apartades del nucli urbà, i que es va accentuar especialment durant el confinament de la primavera passada.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, ara mateix es continua treballant amb l’operadora Optical Systems Solutions, que serà l’encarregada de fer arribar la fibra òptica a Ciutat Jardí, Sant Genís i Mas Carbó, i s’està treballant també perquè s’inclogui Mas Reixach.

Es tracta d’una empresa que ja ha desplegat la nova connectivitat a urbanitzacions de Lloret de Mar o Tossa, i que està especialitzada en donar cobertura a zones de difícil accés.

Jordi Villaret, regidor de Serveis de l’Ajuntament de Palafolls, explica que ara el projecte ja està en fase de revisió, i preveu que a finals de mes pugui aprovar-se i començar així a fer el desplegament de la fibra.

Paral·lelament a aquest projecte, Villaret explica que ara s’està fent un petit desplegament en alguns carrers de Ciutat Jardí per part de la companyia Movistar.

Tot i així, segons explica el regidor, l’operadora ha manifestat que només té intenció d’actuar en aquesta zona i de no anar més enllà; una situació que, afirma Villaret, succeeix a vegades amb les grans companyies, que no volen apostar per fer desplegaments en zones menys accessibles per l’increment dels costos que suposa.

Durant els mesos de confinament domiciliari, diversos veïns de zones apartades del nucli urbà, com Ciutat Jardí, van iniciar una recollida de signatures per reclamar la implementació de la fibra òptica, denunciant que la xarxa d’internet a la zona és obsoleta i que no els permetia teletreballar ni poder-se connectar amb normalitat a Internet.