radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
125 denúncies a Blanes des de la primavera per accedir a l’espai protegit del Delta de la Tordera
, / 137 0 0

125 denúncies a Blanes des de la primavera per accedir a l’espai protegit del Delta de la Tordera

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal 125 denúncies a Blanes des de la primavera per accedir a l’espai protegit del Delta de la Tordera

La Policia Local de Blanes ha interposat, des de principis de maig del passat 2020, un total de 125 denúncies a persones que havien accedit a la zona protegida del Delta de la Tordera, un espai tancat des de la primavera de l’any passat amb l’objectiu de preservar-ne la fauna i la flora i tenint en compte la situació de desconfinament progressiu del moment.

De fet, el cos de seguretat ha rebut prop de 200 avisos de la ciutadania sobre accessos a aquesta zona, però només s’han pogut aplicar 125 sancions perquè en la resta de casos les persones han fugit direcció a Malgrat de Mar, on l’accés també està prohibit.

Justament, en aquest altre municipi veí, la Policia Local ha registrat des de la primavera una cinquantena de requeriments i 9 denúncies. Allà, segons afirmen des del cos malgratenc, l’accés és més difícil, i consideren que és més complicat actuar-hi perquè quan arriba la patrulla, els infractors ja no hi són.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, a banda dels patrullatges de la Policia Local, durant tots aquests mesos s’han canviat o reforçat les tanques perimetrals per la banda del municipi, i s’han col·locat més cartells informatius a les tanques.

A finals d’abril de l’any passat, els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar decidien tancar els respectius accessos al Delta de la Tordera, on començaven a nidificar ocells i on, degut al confinament, les espècies animals autòctones van poder readaptar-se als canvis ocorreguts al seu hàbitat després del temporal Gloria i les pluges primaverals i poder refer-se sense la pressió humana.

Justament a finals del passat desembre, els dos consistoris signaven un conveni de col·laboració per desenvolupar les actuacions tècniques i administratives necessàries per aconseguir la declaració de Reserva Natural pel Delta de la Tordera.