radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Ensenyament El personal dels centres escolars palafollencs es farà les automostres de la Covid-19 dilluns que ve

El personal dels centres escolars palafollencs es farà les automostres de la Covid-19 dilluns que ve

Ensenyament Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 173 0

Educació ja va anunciar que, durant 3 setmanes, es durien a terme les 170.000 automostres del cribratge massiu a tot el personal docent i no docent dels centres educatius de Catalunya.

A Palafolls, aquests testos arribaran i es faran aquest proper dilluns 18 de gener. Les proves PCR, que s’aplicaran els mateixos professionals dels centres educatius, es faran tant a Mas Prats i Ferreries com també a l’Institut de la Font del Ferro.

Consisteixen en agafar-se una mostra a través d’un frotis nasal amb un bastonet i guardar-la dins dels tubs etiquetats degudament, i que hauran de guardar-se en una nevera que es farà a arribar al CAP de Malgrat de Mar, centre de referència on opera el gestor Covid.

Ho explica Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats.

L’automostra permet fer una PCR de detecció, i s’ha de fer seguint un protocol determinat. La prova s’ha de fer en un espai ventilat, no tenir ningú a menys de 2 metres i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’iniciar el test.

Educació ha previst que durant aquesta primera setmana es facin un 45% de les PCR d’automostra, durant la segona un 35% i la tercera en un 20%.

Duarte ha explicat que la setmana passada el gestor Covid de l’escola es va posar en contacte amb la direcció del centre per sol·licitar les dades de tot el personal, i va ser ahir quan se’ls va confirmar la data concreta de les automostres.

Amb les automostres, el Departament d’Educació preveu poder substituir el personal que doni positiu als testos.