radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Estudien els efectes sobre l’ecosistema marí amb el dofí mort trobat a Blanes aquest desembre

Estudien els efectes sobre l’ecosistema marí amb el dofí mort trobat a Blanes aquest desembre

COMPARTEIX-HO
, / 182 0

El dofí a la Platja de S’Abanell – Foto: Ajuntament de Blanes

El passat 19 de desembre es va localitzar un dofí mort a tocar de la sorra de la platja de S’Abanell. Després de la troballa, els Agents Rurals van encarregar-se de traslladar el cadàver de l’animal al Centre de Recerca en Sanitat Animal de la UAB.

Posteriorment, el dofí ha estat portat a l’observatori submarí OBSEA de Vilanova i la Geltrú, on s’ha iniciat un estudi amb el cos del cetaci. Concretament, segons informa l’Ajuntament de Blanes, s’ha enfonsat el dofí al fons del mar per tal d’estudiar l’efecte de la presència del seu cadàver sobre els ecosistemes bentònics -del fons marí- i les comunitats de peixos de la zona.

L’estudi, que s’està fent de forma conjunta amb la UPC, l’Institut de Ciències del Mar i la UAB, obtindrà dades sobre la temperatura i la salinitat de l’aigua, la velocitat i direcció dels corrents en aquest punt, entre altres aspectes, i contribuirà a interpretar els processos ambientals associats a la descomposició del cadàver. Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, es tracta del primer experiment d’aquest tipus que es realitza en aigües mediterrànies. En aquest sentit, afirma el consistori, ara mateix es desconeixen els principals actors implicats en la descomposició de cadàvers de mamífers marins al Mediterrani.