radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal S’inicien els treballs d’esporga d’arbres a Malgrat

S’inicien els treballs d’esporga d’arbres a Malgrat

COMPARTEIX-HO
, / 137 0

Foto: Pixabay

Aquest dilluns han començat els treballs d’esporga de l’arbrat viari de Malgrat de Mar per part del Servei d’Espais Verds del consistori i d’una empresa externa.

Segons informa l’ajuntament malgratenc, l’objectiu d’aquesta actuació és millorar l’estat físic dels arbres de carrer i adaptar les capçades en l’espai per a servituds com ara l’enllumenat, els balcons o els gàlibs per garantir el trànsit, entre altres. Sobretot, però, afirma el consistori, l’esporga vol servir per millorar la seguretat, ja que amb les tasques es retiren les parts seques, mortes o trencades evitant que caiguin.

Els treballs es fan, majoritàriament, als arbres de més de 7 o 8 metres d’alçada, a través de plataformes elevadores. En aquest cas són prop de 800 arbres dels carrers Ramon Turró, Joan Alsina, la plaça Anselm Clavé o les avingudes Països Catalans o Costa Brava, entre altres vies. D’altra banda, s’actua també en més de 200 arbres de dimensions més reduïdes.

Segons s’ha informat des del Servei d’Espais Verds de Malgrat de Mar, totes les restes vegetals produïdes, sempre que no presentin cap dany o infestació per paràsits, es trituraran i s’incorporaran als parterres dels espais verds del municipi, amb l’objectiu de col·laborar en el tancament del cicle de la matèria orgànica.