radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal Malgrat i Blanes demanen que el Delta de la Tordera es declari Reserva Natural

Malgrat i Blanes demanen que el Delta de la Tordera es declari Reserva Natural

COMPARTEIX-HO
, / 305 0

Ja fa mesos que els dos consistoris treballen per poder augmentar el grau de protecció del tram final del riu.

Els dos consistoris han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar les actuacions tècniques i administratives necessàries que possibilitin aconseguir la declaració de Reserva Natural pel Delta de la Tordera.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa valora positivament el treball conjunt per aconseguir posar en valor i protegir l’últim tram de la Tordera.

La contractació dels estudis justificatius necessaris per a la delimitació exacta de l’espai en qüestió, els criteris i les normes de protecció bàsics i altres aspectes tècnics, l’assumirà l’Ajuntament de Malgrat de Mar, si bé les despeses es dividiran entre els dos consistoris a parts iguals. El conveni també inclou el compromís dels dos ajuntaments d’efectuar les tramitacions necessàries a nivell municipal per a la sol·licitud de declaració de reserva natural parcial amb la màxima celeritat possible. Els dos consistoris han creat una comissió de seguiment del conveni per seguir i impulsar tot el procediment.

El primer tinent d’alcalde de Malgrat, Jofre Serret explica la importància de la zona i la necessitat de protegir-lo i, paral·lelament, aprofitar per fer divulgació. En aquest sentit recorda la voluntat del consistori de fer un centre d’interpretació del Delta.

Després del Gloria l’interés dels dos consistoris en el Delta de la Tordera ha augmentat considerablement. El temporal va formar una llacuna natural que és un espai òptim per a l’alimentació d’aus en migració i la nidificació de diverses espècies protegides.

Així, el passat abril els dos pobles van protegir l’espai amb tanques per evitar que ningú accedís a la desembocadura del riu i s’han col·locat casetes d’observació d’aus. Això ha permès que aquest espai hagi aconseguit una notable recuperació natural en els últims mesos.

La desembocadura de La Tordera és un espai catalogat com a zona humida, inclòs al PEIN i a la Xarxa Natura 2000, com a riu i estanys de tordera. També és un àmbit catalogat com a zona d’especial conservació en la tipologia d’espai d’aigües continentals.