radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Medi Ambient Palafolls reclama més atenció de les administracions superiors davant l’escenari post Gloria

Palafolls reclama més atenció de les administracions superiors davant l’escenari post Gloria

Medi Ambient

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 241 0

Foto: Ajuntament de Blanes

En un acte en què no s’havien convocat oficialment als mitjans de comunicació, ahir el nou pont de la carretera entre Malgrat i Blanes va tornar a rebre la visita de diversos alts càrrecs polítics. Aquest cop, van passejar-se per la infraestructura la ministra de Política Territorial del govern estatal, Carolina Darias, la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, així com els alcaldes de Blanes i Malgrat de mar, Àngel Canosa i Joan Mercader, acompanyats d’altres càrrecs dels seus consistoris.

Aquesta visita oficial va produir-se després que, a Barcelona, es formalitzés la signatura d’un conveni entre l’Estat i la Generalitat sobre les ajudes per pal·liar els danys arran del temporal Gloria i la borrasca Dana, que en aquest cas va afectar el territori l’octubre de l’any passat.

Aquest acord ha de posar a disposició de les administracions locals prop de 37 Milions d’euros que, segons el govern, han de servir per cobrir el 50% de les demandes pels danys de catàstrofes naturals, en aquest cas pels temporals Gloria i Dana.

Tant la visita com el conveni signat ahir han estat una sorpresa també pel mateix Ajuntament de Palafolls, que lamenta que no se li hagi comunicat de forma oficial tot i ser el nostre un dels municipis més afectats pel temporal del gener passat.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, lamenta que, un cop més, l’atenció dels governs estatal i de la Generalitat hagi passat de llarg del municipi i que ni tant sols hi hagi hagut comunicació prèvia sobre els ajuts. Amb tot, espera que Palafolls rebi part d’aquests ajuts i que la manca de comunicació “es corregeixi” en els propers dies.

Alemany lamenta que aquestes visites oficials es plantegin a nivell de la localitat que es trepitja, però sense tenir en compte que, en el cas del temporal Gloria, l’afectació va molt més enllà dels límits municipals.

En aquest sentit, l’alcalde de Palafolls critica que tant a nivell d’Estat com de Generalitat les visites polítiques es facin tenint en compte el color polític de la localitat en qüestió.

Després que al llarg d’aquests darrers mesos s’hagi estat actuant en diferents àmbits per fer front als danys del Gloria, el consistori palafollenc espera ser beneficiari de part del conveni signat ahir entre Estat i Generalitat, i paral·lelament també està intentant rebre un ajut provinent de l’ACA per la restitució de la mota al Pla d’en Bigas. A la vegada, s’espera que abans d’acabar l’any s’acabin materialitzant els ajuts al sector de la pagesia per part del Departament d’Agricultura.