radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Reobren els centres comercials i divendres es passarà al confinament comarcal
, / 377 0 0

Reobren els centres comercials i divendres es passarà al confinament comarcal

COMPARTEIX-HO
Home Salut Coronavirus Reobren els centres comercials i divendres es passarà al confinament comarcal

El Govern català ha decidit flexibilitzar les mesures davant del coronavirus malgrat mantenir encara el pla de desescalada en el tram 1.

Una de les mesures destacades que ja entra en vigor a partir d’avui dilluns és la reobertura dels centres comercials, que reprendran la seva activitat després d’estar un mes i mig tancats. Ho fan amb limitacions d’aforament del 30% i garantint una bona ventilació dels espais tancats, ja sigui natural o a través de sistemes artificials. Per altra banda, les zones de descans i infantils continuen tancades. Per tal d’assegurar que es compleix amb la limitació d’aforament, que s’aplica tant als locals comercials com a les zones comunes i de pas, els recintes han d’establir un sistema de control a tots els accessos.

Per altra banda, una altra de les mesures destacades que ja hi haurà aquest cap de setmana és el pas del confinament municipal al confinament comarcal, una flexibilització que es començarà a aplicar ja a partir de les 6 del matí de divendres. D’aquesta manera, els palafollencs i palafollenques podran moure’s per tot Catalunya entre setmana, com fins ara, i els caps de setmana podran moure’s per tot el Maresme. En aquest sentit, però, continua en vigor el toc de queda nocturn que limita la mobilitat entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

A nivell cultural, teatres, cinemes i altres locals continuen amb l’aforament del 50%, però la novetat d’ara és que s’amplia el límit màxim de 500 a 1.000 persones.

En l’àmbit religiós, tot i que es manté el límit d’aforament en el 30% amb un màxim de 500 persones, es podrà arribar fins al miler d’assistents en aquells actes religiosos i cerimònies civils que es desenvolupin de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais tancats amb bones condicions de ventilació.

A banda dels centres comercials, a parti9r d’avui també han obert les pistes d’esquí, que comencen la temporada, tant les públiques com les privades. Per evitar cues i aglomeracions s’ha establert que cal comprar el forfet prèviament per internet.

Les noves mesures s’apliquen a tot Catalunya durant dues setmanes, és a dir, fins el dia 27 de desembre.