radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Cultura Palafolls farà cagar el tió la setmana que ve

Palafolls farà cagar el tió la setmana que ve

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 391 0

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a modificar per complet la majoria de calendaris culturals, però no ha impedit que puguin celebrar-se algunes de les tradicions que, any rere any, configuren les festes nadalenques.

Una d’elles és fer cagar el tió, una tradició que a Palafolls es gestiona de la mà de la Colla Gegantera i que, enguany, tornarà a celebrar-se malgrat el coronavirus.

Serà dissabte de la setmana que ve, dia 19, de 4 a 7 de la tarda, a l’interior del Teatre de Palafolls. La situació epidemiològica ha obligat a adaptar l’esdeveniment a totes les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis. D’entrada, s’ha establert l’obligatorietat d’inscriure’s prèviament a través d’un formulari al web www.palafolls.cat, donant les dades, el nombre d’assistents i la preferència horària. Després, es contestarà a l’interessat confirmant-li la cita. Podeu accedir-hi també a través d’aquest enllaç: Vine a fer cagar el tió de Palafolls

Xavier Salicrú, membre de la Colla Gegantera de Palafolls, explica la diferència de format del tió d’enguany respecte altres edicions.

Tot i així, des de la colla gegantera avancen que, tot i que tot just ahir es va obrir el formulari, algunes franges horàries ja estan completes, per la qual cosa demanen a la gent interessada en fer cagar el tió que no s’esperin per fer la inscripció.

L’acte es durà a terme a l’interior del Teatre de Palafolls, fent cagar el tió a dalt l’escenari, evitant les aglomeracions de persones i seguint els protocols de desinfecció i neteja necessaris davant la situació actual.

La Colla Gegantera de Palafolls ha hagut de marcar límits en el nombre d’infants per cada grup que faci cagar el tió, i insisteixen en què el ritme d’inscripcions fa preveure que s’esgotin ràpidament les places per assistir-hi.

L’esdeveniment, que es durà a terme dissabte de la setmana que ve, serà el preàmbul d’unes festes de Nadal insòlites, marcades per la pandèmia i encara amb la incògnita de com rebrà Palafolls a Ses Majestats els 3 Reis d’Orient, que malgrat la Covid-19 ja han assegurat la seva presència al municipi.