radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
La Policia Local alerta de les estafes pròximes a les festes nadalenques
, / 325 0 0

La Policia Local alerta de les estafes pròximes a les festes nadalenques

COMPARTEIX-HO
Home Policial - Judicial La Policia Local alerta de les estafes pròximes a les festes nadalenques

La pandèmia de la Covid-19 ha fet proliferar l’actuació de persones que, aprofitant-se de la situació, han posat en pràctica diversos tipus d’estafa a la població, especialment entre la gent d’edat més avançada. Va ser el cas, per exemple, de les persones que es feien passar per personal mèdic per entrar als domicilis o, més recentment, les trucades falses que es fan passar per la Creu Roja per subministrar suposades vacunes contra la Covid-19 o la grip.

A aquestes, s’hi sumen les estafes que, cada any, es posen en pràctica coincidint amb les festes nadalenques, quan incrementen les vendes i el consum entre la població.

Una de les estafes habituals és la del dècim fals, en què una persona simula tenir un bitllet premiat de la loteria i que no pot cobrar, i que demana a una altra persona que el cobri per ella pagant una quantitat de diners.

Ho ha explicat Xavier Reina, sergent de la Policia Local de Palafolls, en una entrevista al Palafolls en Xarxa.

Un altres dels àmbits on han augmentat especialment les estafes és Internet, a través de les compres en línia, amb pràctiques com el phishing -la suplantació d’identitat per robar dades de targetes de crèdit, bancàries o altres tipus d’informació. També s’han detectat casos de robatoris amb la instal·lació de petits elements als caixers automàtics per duplicar les targetes.

Durant aquesta època, la Policia Local de Palafolls també ha incrementat la vigilància a les entitats bancàries, sobretot per evitar que les persones jubilades que van a cobrar la seva pensió puguin patir furts.

En parla també el caporal Josep Lluís Moreno.

En aquest cas, el cos policial demana molta precaució amb les persones desconegudes que poden apropar-se a la víctima, amb suposades bones intencions, i que acaba robant-li diners o pertinences amb un gest tant simple com pot ser una abraçada.

D’altra banda, també durant l’època de Nadal, el cos policial continua implementant el sistema del botó vermell, un element de seguretat pels establiments per evitar patir robatoris i que permet avisar la policia de forma immediata. En aquest cas, els comerços han de tenir instal·lada una aplicació al mòbil des d’on es pot avisar de forma immediata.

La policia demana als comerços desconfiar de grups nombrosos que van a comprar, així com evitar tenir molts diners en efectiu al negoci i fer caixa amb la persiana abaixada.