radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Mobilitat Palafolls comptarà amb servei de taxi a demanda a principis de l’any que ve

Palafolls comptarà amb servei de taxi a demanda a principis de l’any que ve

Mobilitat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 345 0

La regidora Helena Carles, encarregada de les àrees de Serveis Socials, Igualtat, Entitats, Urbanitzacions i Transport, va ser ahir la convidada al programa Assumptes Interns de RP.

Des de l’antiga fàbrica del Forroll, Carles va repassar l’actualitat municipal a través de les seves regidories. La regidora va avançar que, dins de la cartera de Transports, el govern preveu que, a principis de l’any que ve, Palafolls pugui comptar amb un nou servei de taxi a demanda per facilitar la mobilitat dels veïns del municipi, especialment en el cas de les urbanitzacions, però obert a tota la ciutadania palafollenca.

El servei, amb una sol·licitud prèvia de 24 hores via telefònica, recollirà a l’usuari a casa seva i el deixarà en una de les dues parades que s’instal·laran al centre del municipi, i el retorn es farà de la mateixa manera. El cost del servei serà de 2 euros per l’usuari, mentre que la resta l’assumirà el consistori.

El servei de taxi a demanda a Palafolls estarà disponible de 7:30 del matí i fins a les 20h del vespre, de dilluns a divendres.

Sobre la L5 del bus, Carles fa bona valoració de l’ús que té actualment la línia amb els nous horaris aplicats a principis de curs, i afirma que ha augmentat en nombre d’usuaris.

Carles s’encarrega també de les àrees de Serveis Socials i d’Igualtat, uns àmbits que han notat especialment el pols de la pandèmia, sobretot al llarg dels primers mesos d’afectació. En aquest sentit, assegura que s’han incrementat els esforços per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, i ha informat que l’ajuntament té previst tornar a obrir una nova línia d’ajuts per a persones afectades per la Covid-19 de cara a principis d’any. En aquest sentit, afirma que esperaven una resposta més nombrosa de sol·licituds, i ha aprofitat per fer una crida a la població que necessiti demanar els ajuts.

Pocs dies després del 25-N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, la regidora d’Igualtat ha recordat també que s’ha notat un augment de l’atenció a casos en aquest àmbit al municipi.

Sobre la gestió de les urbanitzacions, Carles admet que cal tenir-les més presents, i afirma que el consistori està treballant en fer arribar la fibra òptica a aquestes zones i per millorar les infraestructures i l’urbanisme de Ciutat Jardí, Mas Reixach i Mas Carbó.

La regidora republicana ha valorat molt positivament la reactivació de diverses entitats veïnals de Palafolls, com les de Sant Lluís, Santa Maria o Palafolls centre, i ha animat a la ciutadania a formar-ne part per fer arribar les demandes a l’ajuntament. A la vegada, Carles ha insistit també en la idea de convertir el Fòrum Palatiolo amb l’epicentre de l’activitat associativa de les entitats palafollenques, traslladant l’activitat de la Nau d’entitats a aquesta ubicació més cèntrica.

 

Recupera l’entrevista sencera a la regidora Helena Carles: