radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
En marxa el primer tram de la desescalada, amb la reobertura de bars i restaurants
, / 300 0 0

En marxa el primer tram de la desescalada, amb la reobertura de bars i restaurants

Economia

2 minuts

COMPARTEIX-HO
Home Economia En marxa el primer tram de la desescalada, amb la reobertura de bars i restaurants

Avui dilluns s’ha iniciat el primer tram del pla de desescalada de les mesures anti-Covid. A partir d’avui reobren els bars i restaurants, que es mantenien tancats des de fa més d’un mes en compliment de les restriccions.

Els establiments de restauració poden obrir avui dilluns amb un 30% d’aforament a l’interior i el total a les terrasses, amb un horari delimitat entre les 6 del matí i fins a dos quarts de 10 de la nit. Com a màxim es permeten 4 persones per taula, i hi ha d’haver distància d’un metre entre elles i també 2 metres entre les taules. Finalment, els establiments podran servir sopars.

Entre el sector de la restauració de Palafolls, avui continuava havent-hi un sentiment generalitzat d’incertesa i de poca esperança sobre el temps que podran continuar oberts els establiments. En aquest sentit, creuen que de moment podran continuar oberts, però no s’aventuren a preveure si això seguirà així passades les festes de Nadal, i en alguns casos creuen que se’ls tornarà a fer abaixar la persiana.

N’hem parlat amb l’Enric, la Montse i en José, tots ells responsables de 3 establiments de restauració de Palafolls.

En aquest sentit, els restauradors lamenten que se’ls hagi obligat a abaixar la persiana però que, a la vegada, no hagin vist compensades les pèrdues, ja que afirmen que no han deixat de pagar les seves despeses.

Alguns dels propietaris afirmen que molts autònoms que han aguantat els dos primers tancaments ja no podran fer front a noves restriccions que puguin aplicar-se al sector.

Avui també pot obrir el comerç amb un 30% de l’aforament, com abans, però incloent ara ja els locals de més de 800 metres quadrats. De moment, els centres comercials romanen tancats, exceptuant les botigues de primera necessitat que acullen.

L’aixecada progressiva de les restriccions a partir d‘avui també permet reobrir gimnasos, piscines i centres esportius. Si es tracta d’espais tancats, no poden superar el 30% de l’aforament i cal cita prèvia, i si es tracta d’instal·lacions a l’aire lliure es pot arribar a la meitat de l’aforament.

A partir d’avui també es reprenen les activitats extraescolars i es reactiven les escoles de música, dansa i altres ensenyaments no reglats, amb un màxim de 6 alumnes. A la vegada, també es permeten les activitats esportives no competitives a l’aire lliure o a l’interior, organitzades pel centre escolar.

Avui dilluns reobren teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts, amb la meitat de l’aforament i amb un màxim de 500 persones. Tot i així, durant el cap de setmana es manté el confinament perimetral per municipis, cosa que impedeix desplaçar-se a actes culturals de fora la localitat de residència.