radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia Una plataforma palafollenca aglutina productors d’aliments locals per ajudar en la seva distribució

Una plataforma palafollenca aglutina productors d’aliments locals per ajudar en la seva distribució

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 406 0

Foto: Més fresc que mai / www.mesfrescquemai.com

El projecte Més fresc que mai va posar-se en marxa el passat mes de juny, i va sorgir arran de la necessitat dels productors locals de fer front als efectes de la pandèmia i de continuar amb la seva activitat amb la màxima normalitat possible.

A través de la web www.mesfrescquemai.com, aquesta plataforma serveix als petits productors d’aliments frescos perquè puguin agrupar-se i fer de forma conjunta la part logística de la seva feina.

En aquest sentit, Maria Àngels Cárceles, responsable de la iniciativa, explica que tot plegat ha sorgit de la necessitat de donar sortida a la producció en un moment complicat com l’actual, i en el qual considera que cal agrupar-se per poder mantenir l’oferta dels negocis.

La plataforma, segons Cárceles, és també beneficiosa pel productor en termes de gestió, ja que en comptes d’haver de fer front a diverses factures de diferents proveïdors, els arriba una sola facturació de la plataforma amb les peticions de diversos clients.

A la web, l’usuari es troba amb tota l’oferta de productes que ofereix la plataforma, i que prové de la quinzena de productors locals adherits a la iniciativa; un nombre que, segons expliquen els responsables de Més fresc que mai, va en augment.

L’oferta de Més fresc que mai compta amb verdures, oli, fruits secs o carn, entre molts altres aliments de proximitat. Els clients poden consultar al web on es fa el repartiment a domicili i veure una oferta actual de prop de mig miler de productes d’arreu del territori, especialment de les comarques de Girona i Barcelona però també amb presència tarragonina. A la pàgina web s’ofereix informació sobre els productors i els aliments, així com receptes i un blog de la iniciativa, que centralitza la seva acció logística des de Palafolls.