radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
El Castell reobrirà al cap de setmana, però amb horari d’obertura
, / 426 0 0

El Castell reobrirà al cap de setmana, però amb horari d’obertura

COMPARTEIX-HO
Home Cultura El Castell reobrirà al cap de setmana, però amb horari d’obertura

Aquest dissabte està previst que els palafollencs puguin, de nou, visitar les ruïnes del Castell de Palafolls i comprovar les millores de seguretat que s’hi han introduït després de la intervenció feta en les últimes setmanes.

En concret, s’ha condicionat i pavimentat la rampa d’accés, on també s’han col·locat baranes per facilitar la pujada al recinte. També s’han instal·lat baranes tant a les escales d’accés a l’ermita com al mirador que hi ha sobre d’aquesta, una de les zones preferides per a visitar i contemplar el paisatge.

S’ha instal·lat un vidre a la finestra dels festejadors del primer recinte, el més noble del castell, i s’han posat tanques per evitar l’accés a diferents espais i àmbits, com per exemple dins de l’ermita, on ja no s’hi pot accedir per evitar bretolades.

Ara bé, a partir de la seva reobertura aquest dissabte, la principal novetat és que el Castell quedarà tancat durant la nit. Es tracta d’una mesura de seguretat més, per evitar accidents i actes incívics entre els qui visitin la zona de nit o matinada.

D’aquesta manera, el castell estarà obert cada dia de 8 del matí a 7 de la tarda en horari d’hivern, ampliat fins les 9 del vespre en els mesos d’estiu.

Per evitar l’entrada de visitants s’ha col·locat una tanca a la rampa d’accés principal.

El cost d’aquesta intervenció per millorar la seguretat al Castell s’ha finançat amb subvencions i amb l’aportació cultural de la concessionària Acesa.

Ja abans de la reobertura ha patit actes vandàlics, ja que s’han fet alguns grafitis i fins i tot s’ha robat part de l’enjardinament ornamental que s’havia posat a la rampa d’accés.

 

Consulta aquí els nous horaris del Castell de Palafolls:

Elaboració: RP