radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
La nova canonada d’impulsió, pendent de la reforma del paviment dels carrers
, / 321 0 0

La nova canonada d’impulsió, pendent de la reforma del paviment dels carrers

Obres

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Obres La nova canonada d’impulsió, pendent de la reforma del paviment dels carrers

En el darrer ple municipal, el grup del PSC va preguntar al govern sobre l’estat del projecte de substitució de l’actual canonada d’impulsió d’aigua que travessa el nucli urbà de Palafolls des de la zona dels semàfors i fins al camí del Castell, uns treballs que van ser aprovats de forma definitiva l’estiu de l’any passat però que encara no s’han executat.

Jordi Villaret, regidor d’Urbanisme, va respondre recordant que el projecte no només substitueix la canonada d’impulsió existent, feta de fibrociment, sinó que també contempla renovar tots els paviments dels carrers per on passa la canonada. En aquest sentit, el regidor va afirmar que part d’aquest paviment, especialment el de la part nord de l’avinguda Pau Casals, està en especial mal estat, i que segurament calgui actuar també en l’estructura del ferm, una intervenció que el projecte no inclou.

De fet, així ho demostren les comprovacions tècniques que s’han fet a la zona, segons afirma Villaret, i que fan que ara calgui actuar en tot el ferm per evitar complicacions posteriors, incloent a la partida pressupostària aquesta actuació. Segons el regidor republicà, la intenció és evitar “un Ciutat Jardí 2”.

Ara fa unes setmanes, el govern palafollenc va reunir-se amb l’empresa responsable de l’aigua, Sorea, per tal de recuperar el conveni amb la companyia perquè l’execució de les obres vagi a càrrec seu.

Villaret va aclarir que la part superior de l’avinguda Pau Casals és la que està en pitjor estat, però que en altres carrers també caldrà actuar-hi. La intenció, segons va concloure el titular d’Urbanisme, és evitar imprevistos. Villaret no va voler aventurar-se a donar previsions d’execució, tot i que va dir que tot plegat dependrà de l’import que suposin les actuacions.

El pressupost del projecte ascendeix entorn als 660 Mil euros, i servirà per substituir una canonada que, històricament, ha donat molts problemes a la xarxa d’aigua de Palafolls, amb diversos episodis de rebentades degut al mal estat en què es troba, un dels últims el passat mes de maig.