radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Veïns de Sant Lluís creen i cuiden un jardinet a la zona alta del barri
, / 344 0 0

Veïns de Sant Lluís creen i cuiden un jardinet a la zona alta del barri

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat Veïns de Sant Lluís creen i cuiden un jardinet a la zona alta del barri

Foto: RP

A la part alta de l’Avinguda del mar, allà on comencen les escales que porten a la passera, hi ha un nou jardinet. Hi és des de principis d’aquest mes de novembre, quan un grup de veïns auto-organitzats va decidir dignificar l’espai i fer-ho a través d’una petita zona enjardinada. Cada veí ha pogut dur plantes per aquest nou àmbit que, a més, s’ha decorat amb pedres i vorals per delimitar l’espai enjardinat.

Es tracta de la confluència d’una illa de contenidors, el caminet del bosc d’en Jordà i les escales de la passera, un  àmbit a l’extrem nord de la zona habitada i per on passen molts vianants i infants que creuen la carretera per la passera.

Són molts els veïns que han participat de la iniciativa i que cuiden l’espai a qualsevol hora. Avui a les 8 del matí, per exemple, ja hi havia un veí aixada en mà preparant el terreny per plantar nous elements decoratius.

La iniciativa té el seu propi espai a les xarxes socials; així, es pot veure l’evolució d’aquest jardí a través d’Instagram al compte @EljardincitodeSantLluis.

Aquesta experiència autogestionada pels veïns de la zona no és l’única. Des de fa anys en Manolo, un veí de Sant Lluís, planta i manté un petit jardí prop de la Figuerassa, al peu de la carretera, davant del Geriàtric de Palafolls. Es tracta d’un jardinet que canvia segons la temporada de l’any i que dona color als residents del geriàtric, i que en Manolo manté amb el seu esforç. De tota manera, sovint es troba amb les plantes trinxades o amb bretolades que el desmotiven.

També ha patit diversos actes incívics la casa del “Ratoncito Perez”. És, també, una iniciativa veïnal creada al centre, prop de l’església, recreant la casa del popular ratolí que porta regals o diners quan cauen les primeres dents; una llar que fa les delícies dels més petits des de ja fa uns anys.