radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
L’Ajuntament treballa per fer arribar la fibra òptica a Sant Genís, Ciutat Jardí i Mas Carbó
, / 468 0 0

L’Ajuntament treballa per fer arribar la fibra òptica a Sant Genís, Ciutat Jardí i Mas Carbó

Obres Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
Home Obres L’Ajuntament treballa per fer arribar la fibra òptica a Sant Genís, Ciutat Jardí i Mas Carbó

La demanda d’una bona connectivitat a la xarxa d’Internet s’ha accentuat en el moment actual, tenint en compte que la pandèmia ha obligat a canviar la manera de treballar de moltes persones i empreses, impulsant el teletreball com a mesura de prevenció.

Durant la primavera, diversos veïns de la urbanització de Ciutat Jardí van reclamar amb una recollida de signatures que s’implementés la fibra òptica a la zona, afirmant que se’ls feia molt complicat poder treballar amb l’actual servei d’Internet, d’ADSL i amb connexions molt deteriorades i antiquades i amb falta de manteniment.

En l’últim ple ordinari, celebrat a finals d’octubre, el PSC va preguntar al govern la previsió de la implementació de la fibra a la zona. A la petició hi va respondre el regidor de Serveis, Jordi Villaret, que va afirmar que quan es va fer el desplegament de la fibra òptica a Palafolls, Sant Genís i Ciutat Jardí no s’hi van incloure, com tampoc algunes parts dels barris de Santa Maria i Sant Lluís.

El regidor va recordar que, en el cas de Sant Genís i Ciutat Jardí, ara fa 5 anys es va començar a fer un desplegament que va quedar aturat. Ara, gràcies a l’aportació dels veïns l’Ajuntament de Palafolls està treballant amb una empresa distribuïdora, que ja ha fet desplegaments en zones apartades d’altres municipis, amb la intenció de fer arribar la fibra òptica a Sant Genís, Ciutat Jardí i també a Mas Carbó.

El regidor de Serveis va explicar al ple que ara cal cedir a l’empresa un espai que serveixi per instal·lar la centraleta de repartiment, que serà el primer pas per iniciar el desplegament.

Villaret afirma que aquest desplegament va a càrrec de la companyia, la qual demanarà als usuaris que contractin al servei una permanència d’un temps determinat per poder recuperar la inversió feta. El regidor assegura que el consistori treballa ara per poder iniciar aquest procés amb la cessió de l’espai a l’empresa, i tot i que de moment no s’aventura a dir terminis sobre el que trigarà el procés, espera que sigui el menor temps possible.

Les urbanitzacions són unes de les zones més perjudicades a l’hora de poder actualitzar la seva xarxa de connexió a Internet, ja que les empreses no volen apostar-hi, ja que no veuen una inversió rendible en aquests indrets per l’orografia del terreny que tenen i el baix nombre d’habitants.