radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Creix al sinistralitat laboral al Maresme en el tercer trimestre de l’any
, / 231 0 0

Creix al sinistralitat laboral al Maresme en el tercer trimestre de l’any

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Economia Creix al sinistralitat laboral al Maresme en el tercer trimestre de l’any

Les dades que reflecteix l’informe de sinistralitat laboral al Maresme corresponent al tercer trimestre de 2020 mostren que hi ha hagut un increment dels accidents al lloc de la feina de més del 54% respecte el trimestre anterior.

Segons apunta el Consell Comarcal del Maresme, les dades s’han de llegir en el context de mesures adoptades per frenar l’expansió de la pandèmia, tenint en compte que el juny va començar el desconfinament i la tornada de molts sectors a l’activitat.

Durant el tercer trimestre s’han registrat al Maresme 713 accidents laborals. En termes interanuals, informa el CCM, aquesta dada representa un descens de gairebé el 38%. Si bé més del 99% dels sinistres van ser tipificats de lleus, cal lamentar la mort d’una persona treballadora en el sector de la construcció.

Del total d’accidents, la majoria -519- els han patit homes, mentre que la resta -194- dones. Pel que fa a sectors, la majoria de sinistres es produeixen en personal d’empreses del sector dels serveis -un 64,4%-, seguides per les que es donen en la construcció -19,5%-, la indústria -13,6%- i el primari -2,5%. En aquest sentit, segons les dades de l’informe, s’observen diferències clares en la distribució sectorial dels accidents laborals per sexe; mentre que pràcticament el 91% dels accidents de dones es produeixen en empreses del sector dels serveis, en el cas dels homes han estat poc més de la meitat, cosa que reflecteix la distribució sectorial del treball per sexe.

En general, el tercer trimestre la sinistralitat ha augmentat en tots els sectors en relació al trimestre passat, de la mateixa manera que ha disminuït en tots ells en termes interanuals.