radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
El pont de la carretera sobre la Tordera entre Blanes i Malgrat entra en funcionament
, / 641 0 0

El pont de la carretera sobre la Tordera entre Blanes i Malgrat entra en funcionament

Comarcal Mobilitat

3 minuts

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal El pont de la carretera sobre la Tordera entre Blanes i Malgrat entra en funcionament

Foto: RP

Nou mesos després del desbordament del riu Tordera arran del temporal Gloria, la matinada del 22 de gener, els municipis de Blanes i Malgrat han tornat a connectar-se per carretera directament.

Avui divendres s’ha reobert al trànsit el nou pont que passa sobre la Tordera, una infraestructura que substitueix la que esfondrar el riu i que s’ha estat construint els darrers mesos.

La nova connexió presenta un aspecte radicalment diferent de l’anterior pont, amb una amplada més generosa i una estructura millorada, i ha canviat també el seu traçat original, cosa que ha obligat a modificar també el recorregut inicial del camí que connecta, de forma paral·lela al pont, amb la desembocadura de la Tordera.

Coincidint amb aquesta posada en servei del nou pont, aquest migdia han visitat la zona el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, així com els alcaldes de Blanes i Malgrat de Mar, Àngel Canosa i Joan Mercader, i representants de les diputacions de Girona i Barcelona.

Calvet ha destacat el fet d’haver escurçat els terminis d’execució de l’obra inicialment previstos, així com la inclusió al nou pont d’un carril per a vianants i bicicletes que transcorre paral·lelament a la carretera.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha recordat que aquesta infraestructura ja era una assignatura pendent pel territori abans del temporal, fet que també ha recordat l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, qui ha volgut posar en valor la importància de tornar a comptar amb aquesta connexió.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha carregat també contra Adif i l’Estat quan s’ha referit a la construcció del nou pont ferroviari, i que hauria d’entrar en funcionament abans d’acabar l’any. En aquest sentit, Canosa ha afirmat que Adif ha ignorat les peticions del territori de desdoblar la via del pont, per la qual cosa diu que l’Estat continua tenint una assignatura pendent a la zona, a la qual diu “han tornat a condemnar”.

Justament, a quarts de 3 d’aquesta tarda, la delegació del Govern espanyol a Catalunya ha emès un tuit en què afirma “donar compliment a les previsions inicials de culminar l’obra durant el mes de novembre”, i informant que actualment s’està desenvolupant la fase de verificació de la documentació preceptiva per restablir la circulació entre Malgrat i Blanes.

Amb la posada en marxa del nou pont tornaren a connectar-se les carreteres BV-6001 -a la part malgratenca- i GIP-6831 -a la banda blanenca. Fins avui, la comunicació per carretera entre aquests dos municipis veïns s’havia d’efectuar per Palafolls, passant per la carretera d’accés a la Costa Brava, la B-682.

La posada en servei del nou pont s’ha notat de forma molt notable a partir de les 2 del migdia, quan han començat a circular vehicles per primera vegada, així com vianants i ciclistes, molts d’ells fent gravacions amb el mòbil per tenir un testimoni gràfic del primer dia d’obertura d’aquesta nova infraestructura. Paradoxalment, però, la reobertura del nou pont s’ha fet en un divendres en què, per segona setmana consecutiva, les mesures de confinament no permeten creuar els termes municipals per anar d’una localitat a l’altra; un límit que estableix, justament, el riu Tordera per on passa el nou pont estrenat avui.