radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

L'Hora del Te
Dimecres, 20:04-21:00
Home Salut Els hospitals de Blanes i Calella comencen a reduir l’activitat quirúrgica no urgent

Els hospitals de Blanes i Calella comencen a reduir l’activitat quirúrgica no urgent

Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 257 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Els hospitals que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el de Blanes i el de Calella, han començat a incrementar novament mesures per poder atendre la segona onada de pacients amb Covid-19, que han anat en augment progressivament en els darrers dies. Segons l’ens sanitari, l’objectiu de les mesures és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per coronavirus que ho requereixin.

Segons informa la corporació, tant a l’Hospital Sant Jaume de Calella com al Comarcal de Blanes s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent, prioritzant els processos oncològics i en general tota l’activitat urgent que no pugui demorar-se. A Calella s’ha suspès l’activitat d’un dels cinc quiròfans, mentre que a Blanes es mantenen quatre quiròfans oberts però només amb atenció de cirurgia que no requereixi ingrés i atenció urgent.

A la vegada, els hospitals mantenen les restriccions de visites a un sol acompanyant per pacient a les plantes d’hospitalització, sempre que no sigui positiu de COvid-19 o hi hagi sospita, així com continuen els controls d’accés a les entrades dels centres hospitalaris.

Segons les darreres dades de la CSMS, actualment a l’Hospital de Calella hi ha 21 pacients ingressats per coronavirus, 3 dels quals en estat crític, i 18 a l’Hospital Sociosanitari, 5 dels quals es trobaven hospitalitzats a una de les plantes de medicina i se’ls ha traslladat. D’altra banda, a Blanes hi ha ara també 21 pacients hospitalitzats.

Pel que fa a professionals sanitaris, actualment hi ha 38 professionals aïllats, 23 d’aquests per ser positius per Covid-19 i 15 que es troben en quarantena de 10 dies.