radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Les farmàcies de Palafolls s’afegeixen a una campanya de prevenció contra el càncer de mama
, / 348 0 0

Les farmàcies de Palafolls s’afegeixen a una campanya de prevenció contra el càncer de mama

General

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Les farmàcies de Palafolls s’afegeixen a una campanya de prevenció contra el càncer de mama

Avui dilluns, 19 d’octubre, se celebra arreu el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, i des del territori diverses farmàcies s’han sumat a una iniciativa per detectar i prevenir aquesta malaltia.

Es tracta de la campanya “Sigues una mà amiga”, impulsada des de la Fundació Oncolliga, i que vol servir per prevenir, difondre i recaptar fons en la lluita contra el càncer de mama.

Al nostre municipi, les farmàcies Myriam Palafolls, Lluís Moner i Polo s’han adherit a aquesta campanya, a través de la qual es vol conscienciar de la importància de detectar i prevenir  aquesta malaltia tant entre dones com entre homes.

Ho explica Myriam Soler, de la Farmàcia Myriam Palafolls.

La campanya és principalment visual, i vol posar èmfasi en el càncer de mama masculí, especialment desconegut entre la població.

La campanya compta amb la col·laboració de més de 150 persones voluntàries, i vol servir per recaptar fons amb la venda d’unes polseres solidàries al preu de 2 euros, amb la qual es convida a col·laborar amb la Fundació Oncolliga.

Marc Freixa, de la Farmàcia Moner, recorda que l’entitat ajuda tant a malalts de càncer com també als seus familiars, i remarca la importància de lluitar contra aquesta malaltia també en l’actualitat. En aquest sentit, recorda que malgrat haver-hi molta atenció cap a la Covid-19 cal no oblidar la resta de problemes de salut que continuen afectant a la població.

Des de la Fundació Oncolliga es recorda que la detecció precoç del càncer de mama pot determinar l’evolució de la malaltia, i que la  implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, s’han traduït en un increment de la supervivència -que se situa en el 89,2% als 5 anys del diagnòstic.

Per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, Palafolls il·lumina avui de color rosa la façana de la casa consistorial i també la torre de guaita de la Plaça Valls d’Ax; un gest que vol servir per reivindicar la lluita contra aquesta malaltia.