radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 22:00 -23:00
Pre-OcupatsDimarts, 22:30 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 23:25-00:00
Home Salut Coronavirus Augmenten els positius de Covid-19 detectats a Palafolls

Augmenten els positius de Covid-19 detectats a Palafolls

Coronavirus Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1628 0

En el que va d’octubre ja s’han diagnosticat 27 casos positius de coronavirus a través de proves PCR a la nostra localitat, 18 dels quals en l’última setmana. Amb aquestes dades, l’octubre ja és el mes amb més positius des de l’esclat de la pandèmia. Una dada que, en part, respon a l’increment de proves que es realitzen a la població.

Amb aquestes dades, el risc de rebrot a Palafolls és ara -i des de ja fa uns dies- molt alt, amb una R per sobre del 2, cosa que implica que una persona contagiada, pot infectar de mitjana a 2 persones, quan aquest indicador hauria d’estar per sota de l’1, cosa que significa que el contagi disminueix.

Des del març ja s’han confirmat, a través de proves diagnòstiques, 95 casos de coronavirus al nostre municipi, mentre que el nombre de casos sospitosos -és a dir, persones amb símptomes de coronavirus que un sanitari ha diagnosticat com a possible cas, però sense cap prova que ho verifiqui- s’enfila ja als 1.260.

La situació als pobles veïns no és gaire millor. En l’última setmana a Malgrat de Mar s’han detectat 13 casos, 22 a Tordera i 32 a Pineda.

A nivell d’hospitals, actualment hi ha 7 persones ingressades per la Covid-19 a Calella i 9 a l’Hospital Comarcal de Blanes, segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Les dades de contagi estan disparades arreu del país, raó per la qual el Govern ha decidit prendre mesures restrictives com el tancament de bars i restaurants o d’altres limitacions des d’aquesta mitjanit.