radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal Blanes recupera i actualitza el Consell Municipal de Cultura després d’una dècada inactiu

Blanes recupera i actualitza el Consell Municipal de Cultura després d’una dècada inactiu

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 107 0

Foto: Ajuntament de Blanes

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes s’ha proposat recuperar aquest consell, inactiu des de fa 10 anys. Aquest ha estat l’objectiu de la trobada que s’ha fet aquest dimecres amb representants de tots els grups municipals per tal d’encarar el futur proper en aquest àmbit.

Segons afirma el consistori blanenc, es tracta d’una assignatura pendent, i ara es vol concretar la redacció d’una nova regulació d’aquest òrgan per fer-lo més eficient. En aquest sentit, Blanes vol reconvertir el fins ara Consell Municipal de Cultura en una Taula de Cultura que esdevingui un instrument “més participatiu, àgil i eficient”, adaptant-lo a les noves necessitats de l’administració pública i a la concepció actual de cultura, amb els nous formats i nous corrents.

L’objectiu que es marca l’Ajuntament de Blanes és transformar l’antic consell en un instrument que serveixi realment pel desenvolupament cultural de la ciutat, així com un espai de diàleg entre govern i municipi, els diversos sectors i persones reconegudes dins de l’àmbit cultural i les arts que incideixi en les polítiques del sector.

El consistori blanenc recalca que l’organigrama de funcionament que s’ha plantejat “posa l’èmfasi en el caràcter consultiu de la Taula de Cultura”, amb la voluntat de contribuir a “canalitzar la participació de la ciutadania i de tots els sectors vinculats a l’associacionisme cultural local”. En aquest sentit, segons indica l’ajuntament, la taula vol tenir com objectiu prioritari promoure propostes culturals que tinguin valor públic.

Aquesta nova taula tindrà una naturalesa consultiva, serà independent del poder públic, i crearà diverses comissions delegades per obrir el debat a tots els actors implicats, com seran Cultura Popular i Tradicional, Arts Visuals, Arts Escèniques i una quarta comissió que inclourà literatura, pensament contemporani i filosofia, entre altres.